Szakmai vezetés

Megkérek mindenkit, félre ne értsen, semmilyen témában nem kívánok senkit szakmailag értékelni. Nem tisztem ez. Kizárólag a szervezetek minél jobb működésének segítése vezet.

A legtöbb esetben az a jó megoldás, ha a szakmai vezető lelkes, elkötelezett a téma iránt, jól felkészült és racionális a kérdésben. Ez a személy nem feltétlenül a legnagyobb tudású kell legyen az adott területen. Bőven elegendő, ha a legnagyobb tudással rendelkező az önkéntes segítők között van.

Tudom, most nagyon sokan felhördülnek, hogy ilyet merek állítani. De javaslom, gondoljanak arra is, sok olyan eset van, mikor egy adott témában a legnagyobb tudású ember kutatásokkal, a téma fejlesztésével foglalkozik. Hogyan várhatnánk el tőle egy szervezet „reklámarcának” szerepét is?

Aki a szakmai vezetést végzi, a legjobbat hívja előadónak, tanácsadónak mikor arra van szükség. Ő maga - saját felkészültsége révén - az esetek 99 százalékában tökéletes előadásra, tanácsadásra, a kitűzött célok megoldására.

Fontos, hogy képes legyen a szervezet más területeinek ellenőrzésére is. Tudnia kell, szakmailag és személyében egyaránt érinti, ha a szervezet munkájában zavar támad. Emiatt rendkívüli jelentőségű, milyen emberekkel dolgozik együtt. Számára elengedhetetlen az emberismereti tudás.