A szervezet felépítése

Egy közhasznú szervezet sokféle témával foglalkozhat. Ez lehet művészet, sport, tudomány és technika, egészség, gyerekek, állatok, szociális kérdések, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Minden terület más típusú embereket támogat, más közegből keresi azokat, akik érdeklődésükkel csatlakoznak és mások azok, akik támogatják őket.

Emiatt a szervezet vezetői között a külső kapcsolatok szempontjából ideális esetben három ember van:

A szakmai vezető a szervezet lelke, arca, az ő tevékenysége révén jön létre minden. A média és a külvilág szempontjából is képviseli a szervezetet. Ő az, aki szakmai szempontból koordinálja a szervezet aktivistáit, felügyeli és ellenőrzi tevékenységüket. Hitelessége megkérdőjelezhetetlen kell legyen.

A támogatást szervező a pályázatok nem szakmai részével, a céges támogatásokkal és a háttér adminisztrációval, vagy az adminisztrációt vezetőkkel kell tartsa a kapcsolatot. Neki pontosan tudnia kell, hogy a szakmai vezető munkájához milyen hátteret kell megteremtsen, de azt is, a tagság és a támogatottak szempontjából mire van szükség.

A tagságot szervező sincs könnyű helyzetben, hiszen az ő feladata a kampányok szervezése, a támogatásra szorulók megtalálása, kapcsolattartás a támogatottakkal és szimpatizánsokkal mindaddig, míg azok nem konkrét szakmai segítséget igényelnek.

Természetesen minden területnek van olyan része, ami a segítők felé kiszervezhető, de ez nem lehet teljeskörű.

A fentiek miatt ismét előkerül a belső légkör kérdése, hiszen ezeket csak úgy lehet megvalósítani, ha a vezetésben résztvevők tökéletesen megbízhatnak egymásban, ezért nem mindegy, hogy hozzáértésük mellett milyen a személyiségük. Fontos szempont az is, hogyan tudnak bánni az emberekkel.