Milyen önkéntes segítőket válasszunk

Önkéntes segítőnek az alkalmas, aki a szervezet munkájának valamely részterületén hozzáértő. Teljesen mindegy, hogy szervezésben, adminisztrációban, a megjelenéshez kapcsolódó területen, üzletkötésben hozzáértő.

Emberileg mindenképp elvárható, hogy lelkes, érdeklődő, gyakorlatias legyen. Az ilyen emberekben bátran meg lehet bízni. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy bizonyos viselkedéstípusok esetében az egyes jelek megtévesztőek lehetnek. Ezért a szervezet vezetésében kell olyan személynek lennie, aki ért a humán erőforrás területhez, vagy ehhez értő támogatót kell találni, aki segít kiválasztásukban.

Komoly célokat nem lehet elérni rendetlen, pletykás, minden apró nehézségtől elmenekülő emberekkel, bármennyire lelkesen ajánlkoznak.

Nagyon fontos az önkéntességhez kapcsolódó anyagi feltételek tisztázása is. Nem lehet elvárni senkitől, hogy minden idejét ingyen töltse a mi ügyünk istápolásával, de bárhogy legyen, írásos szerződésben kell rögzíteni a segítés feltételeit! Gondolom senki nem örül annak, ha az önkéntes segítő egyszercsak komoly összegű számlát nyújt be várakozásunkkal ellentétben.

A feltételek tisztázása után még egy nagyon fontos szempont van az önkéntes segítő kiválasztásához. Fontos tudni, hogy az illető:

  • a szervezet vezetői egyikének elkötelezettje, vagy
  • a szervezet témája iránt elkötelezett.

Az első eset bennem némi kétkedést ébresztene egy hosszabb távú együttműködés szempontjából, hiszen egy váratlan személyi ellentét az egész működésre kihatással lehet.

Mit kell tennünk, hogy önkéntes segítőnket tökéletesítsük?

A téma iránt elkötelezett segítő jó szándéka, tettvágya kevés. Mindenképpen időt és energiát kell fordítani arra, hogy valamilyen szintű szakmai ismeretet is szerezzen, hiszen akár élőben, akár Interneten, akár az általa végzett szervezések révén, akár marketing tevékenysége folytán ő a szervezet egyik nagykövete. Nem engedhető meg, hogy semmit ne tudjon, hiszen az első információk rajta keresztül jutnak a külvilághoz.